Inloggen (Nieuw bij PretvoorTwee.nl? Meld je aan
0 producten  |  

SOA, Serieuze Onaangename Aandoeningen!

In Nederland vinden er naar schatting jaarlijks 100.000 nieuwe SOA-infecties plaats. Dat zijn er veel. Veel te veel vinden wij bij VeiligGlijden.nl. Daarom pleiten wij voor goed condoomgebruik.

Van de meeste SOA merk je niet eens dat je ze hebt. Daarom is het (ook als je een vaste relatie hebt) verstandig om veilig te vrijen. Geen SOA, geen gezeur!

De top 10 van meest voorkomende SOA is:

  1. Chlamydia
  2. Genitale wratten
  3. Herpes
  4. Gonorroe
  5. Hepatitis B
  6. Trichomonas
  7. Syfilis
  8. HIV
  9. Gardnerella
  10. Schaamluis

Meer lezen over deze SOA

Vermoed je dat je een SOA hebt opgelopen, ga er dan mee naar de dokter. De arts onderzoekt je en geeft meer duidelijkheid. Alle artsen hebben beroepsgeheim. Zij mogen geen informatie over jou aan anderen (bijvoorbeeld je partner of ouders) geven. Wanneer je meer risico loopt* kun je je gratis en anoniem laten testen bij een GGD-soa polikliniek.

De meeste SOA kunnen goed worden behandeld als je er op tijd bij bent. Er zijn ook SOA die ernstige gevolgen hebben als je ze niet laat behandelen.

* mensen met wisselende contacten, prostituees en prostituanten, mannen die seks hebben met mannen, jongeren onder de 25 en mensen die uit endemische gebieden komen voor soa en hiv.

Terug naar informatie over sex